Talven sävelet soittaa


Hienostihan tämä kotimaa on ottanut meidät vastaan. Ei valittamista. Ensin vähän tuntui pakkanen kylmältä, luut ja lihat valitti ja arasteli. Mutta pian ne tottuivat ja alkoi tuntua liikuntakin hyvältä. Alkoi talven säveletkin soida mielessä.

Nyt sää on muuttunutkin kovin vaihtelevaksi, kovat pakkaset on tiessään. Lymyävät varmaan jossain nurkan takana, olkoot. Lumitöitäkin olemme saaneet tehdä, piti ostaa oikein lumentyönnin, sehän onkin ihan toimiva työkalu.


Pienen kotikaupunkimme rannat ovat vettä, lunta ja jäätä. Juuri sitä, mikä tekee talvesta täällä mielenkiintoisen.


Joku on unohtanut pienen söpön veneen väärään paikkaan. Se tuntee itsensä varmaan kovin yksinäiseksi. Ei siihen kiinnitetty siirtolappu sitä kuitenkaan liikuta, kun ei liikuta omistajaakaan.
Meillä on ladut kunnossa ja niistä pidetään hyvää huolta. Sää nyt hiukan haittasi välillä, aika vaikeaa on vetisellä ladulla hiihtää. Vesisuksia ei voi vielä käyttää maissa kuitenkaan. Seuraava lumisade mahdollisti taas lumiladun.ja hiihto sujuu.Sinitiainen,Cyanister caeruleus


Talitiainen, Parus major

Pikkuvarpunen, Passer montanus

Lintuja on poikkeuksellisen vähän. Viime talvena, edellisenä koronatalvena, saimme laittaa talipalloja lisää vähän väliä. Oravat kilpailivat tiaisten kanssa palloista. Nyt on vain muutama sinitiainen,Cyanister caeruleus , talitiainen, Parus major ja muutama pikkuvarpunen, Passer montanus. Yksi orava piipahtaa joskus kovalla kiireellä, muttei malta edes pysähtyä.. Mitähän kiireitä sillä lienee. Ettei vaan olisi stressaantunut koronauutisista. Viime talvena oli kaksi ja kolmekin oravaa pyörimässä ilonamme.


Kotikaupunkimme uusin liikuntaan liittyvä villitys, ”kaikilla muillakin on”. Nyt se on meilläkin, kuntoportaat. Kokeilun jälkeen voi sanoa, että ovat toimivat, leveät askelmat ja matalat nousut eikä pelkoa liukkaudesta. Siitä vaan kaikki omasta kunnostaan nauttimaan! Tai vaikka portailla kuntoa kohottamaan! Parasta taitaa olla maisema, joka avautuu kun jää katselemaan taakseen, kun harjulle on kiivennyt.


Vaihtelevassa talvisäässä liikutaan varovasti piikit kenkien pohjissa.  Niiden osalta kuntakin auttaa turvallisuudessa.
A

Kommentit

  1. Kiva kuulla että olette taas tottuneet talvisiin oloihin. Ja kauniita talvikuvia. Harmi että lintuja niin vähän , mutta toivottavasti keväällä niitä sitten on jo ihan tarpeeksi.
    Tuollaiset kuntoportaat ovat kyllä tosi hyvät liikuntaa varten:)
    Kaunista viikkoa teille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jael. Suomen talvi on niin kaunis, kun on lunta. Iloitaan näistä muutamista linnuista enemmän kuin laumasta sata lintua! Eikös se näin ole. Hyvää tammikuun loppua sinulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sumujen silta

Hyvää puhtoista uutta vuotta!

Uusi alku