Kesää kauneimmillaan, nyt!

 

Kuinka monta kertaa me sanommekaan, että kesä on kauneimmillaan. Nyt ainakin se on totta tai ainakin tuntuu siltä. Saahan sitä sanoa, jos sydän tuntee niin. Onneksi sitä ei muista, että jo viime kuussa sanoin samaa. Meillä on melkoinen etuoikeus näillä leveysasteilla, saamme odottaa, toivoa ja taas odottaa kesän tuloa. Pelastusveneen päällä lokkikin huutaa meille kesän kauneutta ja hurmaa.


Kun olemme kesän saaneet luoksemme, niin heti monet kesän puuhat kutsuvat meitä. Sekin on kesän puuha, että ei tee mitään. Voi vain nauttia omasta kesäisestä olostaan, niinkuin tämä jänis, joka jaksaa napostella näitä voikukan varsia kuin lapsi tikkareitaan.Tämä pieni maisema harjun reunalla on kuin helmi keskellä Heinolaa. Pieni luonnonsuojelualue kaupungin nimikkokasvin, Ketonukin, Androsace septentrionalis, rauhoitusalue on rinteessä. Se kukkii keväällä pienen hetken ja melkein häviää tuonne heinien joukkoon. Maisema jää meille.


Rautatiekin kukkii meillä. Tosin kyseessä on teollisuusrata puutavaran kuljetukseen, mutta rata kuitenkin ja voikukat tietävät sen, että saa kasvaa rauhassa.


Mikä onkaan houkuttelevampaa kuin tällainen polku metsän siimekseen. Sitä voi vain jatkaa yhä eteenpäin, vaikka Keltaiselle joelle saakka!Mutta keltainen joki ei olekaan houkutteleva. Se on männyn siitepölystä värinsä saanut.

Niitty parhaimmillaan voi olla vaikka tällainen, se kertoo kesän olevan parhaillaan juuri tässäkin maisemassa. Voi kuvitella morsiusparin astelevan siellä huntu hulmuten koiranputkimereen häipyen.


Sade tekee omia juttujaan, vaikka mitä. Sade voi saada kauneuttakin aikaan. Tämä naapurin Idänunikko, Papaver orientale, pudottaa herkästi terälehtensä sateessa, silloinkin se on kaunis katsottava.


Kurtturuusua, Rosa rugosa, voi vielä nähdä ja tuoksutella monessa paikassa. Tienvierillä ne sulostuttavat kulkijan matkaa vielä monta vuotta, onneksi. Meillä on vapaus kahlata heinikossa, pelloilla, rannoilla ja metsissä toisin kuin Ukrainassa, jossa elossa pysyminenkin on hiuskarvan varassa.

Tähän kesään on houkuttelevaa jäädä vielä kuukausikaupalla, jäädään . . . 

 Anneli

Kommentit

 1. Suomen kesä on kyllä niin kaunis:) Ja suloinen jänis; näin niitä myös asuessani ihan kaupungissa, Helsingin Pikku Huopalahdessa, ehkä koska lähellä oli paljon luontoa. Kaunista kesäkuun loppua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael, hyvää kesää sinulle myös Toivottavasti et ihan läkähdy, täällä Heinolassa nyt melkein läkähtyy + 30! Tuntuu aika lämpimältä.

   Poista
 2. Kesä on kauneimmillaaan, kukkia on luonto täynnä, tuoksuja, vihreyttä, aaltojen liplatusta, linnunlaulua. Myös äkäisiä poikasiaan vartioivia lokkeja, jotka oikeasti hyökkää päälle, jos menet liian lähelle poikasta. Se pistää vipinää kinttuihin ja naurattaa :)
  Joka paikassa ei saa nauttia näistä, joten on hyvä jäädä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, meillä on vapaus nauttia kesästä ja kulkea huoletta ilman pelkoa. Sydän on kiitollinen tästä kaikesta. Hyvää kesää, lokin poikaset kasvaa pian!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sumujen silta

Hyvää puhtoista uutta vuotta!

Uusi alku