Nyt mennään elokuun kuutamoa kohden!

 
Ahvenvita, Potamogeton perfoliatus

Elokuu on menossa, olemmeko me kaikki pysyneet mukana? Suomen ihana kesä kiitää ja tuo mukanaan yllätyksiä, jollekin hyviä yllätyksiä, jollekin se ei tuo mitään. Harmi, jos näin on, kesä on niin lyhyt, siitä ei saa yhtään päivää takaisin.

Kasvit ovat itselleni tuoneet mukavia yllätyksiä. Usein ne yllättävät varoittamatta, jos silloin on valpas, tapahtuu jotain. Aina valppaus ei ole viritetty vaan on jäänyt nollatilaan. Onneksi me emme silloin tiedä minkä ohi tuli taas kuljettua.

Tuo Ahvenvita on mielenkiintoinen uposkasvi. Harvoin saan siitä selvää kuvaa, nyt se kurkkaa pinnalle kukkiensa kanssa.


Masmalo, Anthyllis vulneraria

Itselleni kävi hauska yllätys, kun pysäköidessäni pyörääni vilkaisin hiekkaiseen rinteeseen. Kas, siellähän oli löytämistään odottamassa Masmalo! Minulle Suomessa aivan uusi kasvi, Kyproksella olin sellaisen bongannut Luukkaan luostarin takaisessa kuivassa rinteessä. Ihana masmalo, kesäni kirkas Helmi. Rauhoitettu, harvinainen ja uhanalainen ja minä sen löysin! Vau!Yllätys oli myös se, että Koskensaareen on tuotu lampaita, töihin. Niiden urakkana on raivata Koskensaaren pusikoitunutta luontoa. Tottahan mekin lähdimme niitä katsomaan ja jopa löysimme työväen viettämässä ruokatuntiaan makoillen metsän siimeksessä.


Rantakukka, Lythrum salicaria. Sen purppuraisena hehkuva kukinto erottuu jo kaukaa lähestyttäessä rannan laavua.


Ranta-alpi, Lysimachia vulgaris. Soveltuu monipuolisesti lääkekasviksi ja värjäykseen!  Mihin ei kasveista olisikaan?


Koskensaari on pieni luonnonsuojelualue melkein Heinolan sydämessä. Siellä on monipuolinen kasvusto.


Laavu ja grilli ovat aivan rantakalliolla ja nyt uutena pitkä tukeva ruokapöytä ja jykevät penkit. On siellä hyvä käydä lapsiperheenkin päiväretkellä ja pulahtaa välillä uimaankin. Metsässä on hyvät polut ja voi nähdä vaikka lampaita!


Tulihan ratkaisu tuohon juhlinnan hulinassa rikkoutuneeseen penkkiasiaankin! Tommolan uimarannalle on tehty penkki, joka kestää rajunkin raivon ja juhlahumun. Tällaisia voisi laittaa enemmänkin niihin paikkoihin, joissa penkit joutuvat koville.


Kesäinen Heinola on viehättävä, niin varmaan kaikki kaupungit ovat kesällä viehättäviä. Tämäkin näkymä vierasvenelaiturin rannalla kertoo kesästä ja toisaalta liikenteen jatkumisesta.


Punakylkirastas, Turdus iliacus

Miltä näyttää juuri aamukylvystä lammen rannasta noussut punakylkirastas? Jos joku ei vielä tiedä niin nyt tietää. Täytyy toki vielä sukia höyhenet hienoksi ennenkuin lähtee raitille räksyttämään. Ei ihan tämän näköisenä voi esiintyä edes räksyttämässä.

Hyvää elokuuta, hämärtyviä iltoja ja kuutamoiltoja kohti.

Anneli

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOSSUKOITA JA KUKKOJA HEINOLAN TORILLA

Syyskuun iloja ja harmeja Heinolassa

Alkuvauhtia syksylle