Kesää, kesää!

 

Kanadanhanhi, Branta canadensis

Tähän aikaan iloitsemme pienistä söpöläisistä, valkoposkihanhen poikasistakin. Kieltäydymme uskomasta, että kohta ne jo sotkevat ulostuksillaan kenkiemme pohjat. Se on sen ajan murhe.


Valkoapila, Trifolium repens

Kesän saimme, iloksemme, riemuksemme! Leikkaamattomalla nurmikolla rehottaa tuoksuva valkoapilamatto. Ei kiirettä leikata, ei ihan vielä, kohta tämä jo kuitenkin viedään meiltä.


Orvokkihopeatäplä, Speyeria aglaja


Ritariperhonen, Papilio machaon


Haapaperhonen, Limenitis populi

Voi miten me olemmekaan odottaneet ihan oikeaa kesää, kukkia, lintuja ja perhosia tammikuusta lähtien. Etenkin perhosia, näitä ajatuksenkeveitä lennähtäjiä, jotka kohta jo pakenevat kuvaajan yrityksiä. Nyt saamme elää kesää todeksi, olla osa siitä, se on meidän! Kaikki se ihanuus, hikiset yöt, punkit ja hyttyset, nekin ovat meidän. Oman pihan yrttimaat, kesäkukat, jopa naapurinkin kukat ilahduttavat.


Heinolan kesään kuuluvat ehdottomasti laivat. Säännöllinen laivaliikenne tuo päivittäin väkeä tänne kesäteatteriin ja vie taas pois. Laiva on osa kesämatkailua, ollut jo ties kuinka monta vuosikymmentä, höyrylaivakaudelta alkaen. Näin upeasti "Suomen Neito" kaartaa Tyyrpuurin eteen sataman laituriin.


Joskus näky satamassa on vallan hauska, vuorolaiva ”Suomen Neito” saapuu satamaan, jossa laivamme ”Pyhäjärvi” on asemapaikallaan, mutta nyt satamassa on ilmojen kulkupelikin, vesitaso. Kuka tulikaan vesitasolla jäätelölle vai tuliko joku ilmojen halki kesäteatteriin?


Heinolan seurakunta tarjosi vuoden aikana Heinolaan muuttaneille risteilyn ms ”Pyhäjärvellä”.  Laiva oli pullollaan iloista väkeä. Saivat tutustua uuteen kotikaupunkiinsa uudesta näkökulmasta.


Lumipalloheisi, Viburnum opulus

Tänä kesänä olisi voinut olla lumisotasilla mainiosti. Niin upeasti lumipalloheisi kukki kaikkialla. Mikä teki tästä vuodesta näille tämän ihanan kukkarunsauden? Joku saattaa tietää senkin.


Metsäruusu, Rosa cinnamomea

Metsästä saattaa löytyä iloisia yllätyksiä. ”Yksi ruusu on kasvanut laaksossa . . . ” Rautsalon metsässä tämä ruusu oli menettänyt vasta yhden terälehtensä. Se ei haittaa, ruusu se on neljällä terälehdelläkin, ehkä vielä enemmän ajatuksia herättävä.


Juhannus, Suomen lipun juhlaa! Tähän juhlatunnelmaan jäämme kaikki suloisen kesän tuoksuihin ja hyttysenpuremiin. 

Kesätunnelmin  Anneli



Kommentit

  1. Upeita kesäkuvia ja nuo pikkuiset kanadanhanhivauvat syötävän suloiset.Kiva oli lukea Heinolasta,en ole tainnut siellä käynyt.
    Kaunista heinäkuuta teille💚🌼💐⚘️🌸🌱

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jael, Heinola on hieno pieni luonnonläheinen kaupunki elää, tervetuloa joskus.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuusetkin kukkivat!

Syyskuun iloja ja harmeja Heinolassa

TOSSUKOITA JA KUKKOJA HEINOLAN TORILLA